Et kig i maskinrummet: Fra case til investering

4. marts 2021Der sker spændende ting på den danske iværksætter-scene, og hos Magnus Kjøller Holding åbner vi gerne døren på klem til vores dagligdag på kontoret.

Hvordan bliver en investering til i maskinrummet? Hvad sker der, fra casen sendes ind, til det endelige aftaledokument underskrives?

Vi modtager løbende nye cases fra iværksættere, der søger funding til deres startups. Velkommen A/S kontaktede os i 2018, og det er en oplagt investering at fremhæve fra porteføljen for at give et indblik i, hvordan processen kan se ud.

Velkommen A/S er et elselskab, der samler kundernes abonnementer ét og samme sted, sikrer attraktive priser, gode produkter og overskuelighed. De ansøgte om en investering med henblik på at udvikle nye produktkategorier og øge deres markedsføringsindsats.

Sådan gik det til:

14. november 2018: Pitch Deck

Velkommen A/S kontakter os med henblik på at rejse kapital, der skal bidrage til produktudvikling, markedsføring og deraf vækst i kundebasen. Vi modtager det første konkrete pitch deck, der beskriver deres koncept, midt i november (se her, hvis du mangler inspiration til det gode pitch deck)

16. november 2018: Første kald

Magnus Kjøller taler med Velkommens direktions for første gang. Det indledende møde mellem partnerne er et telefonmøde. På kontoret går vi herefter i dybden med virksomheden. Vi beder om at se due diligence materiale, som vi får adgang til. Fra et investorperspektiv er det vigtigt at få indblik i selskabets forhold. Hos Magnus Kjøller Holding handler en investering altid om produkt, potentiale og personer.

4. december 2018: Term Sheet #1

Teamet vurderer, at casen er interessant, så der fortsættes med reelle forhandlinger og nærmere due diligence. Det første term sheet er ikke juridisk bindende og fungerer udelukkende som et grundlag for efterfølgende aftaledokumenter, der måtte sammenfattes.

11. december: Term Sheet #2

Efter de indledende drøftelser bliver forhandlingen mere konkret. Nyt term sheet med opdaterede aftalevilkår sendes afsted. Målet er nu at komme til fuld enighed om aftaledokumenter og investering.

13. december: Term Sheet #3

Det sidste term sheet forfattes mellem parterne - enigheden omkring en aftale om investering er på plads. Begge parter sigter mod at skrive under den 20. december.

13. december: Endeligt aftaledokument sendes

Det endelige dokument til underskrivelse klargøres og sendes.

20. december 2018: Investering

Investering i Velkommen A/S gennemføres og pressemeddelelse sendes ud. Parterne har i cirka fem uger drøftet en potentiel investering ud fra målsætningen om at vækste selskabets kundebase.

Sådan kan forløbet se ud, når en konkret case bliver til investering fra Magnus Kjøller Holding. Det er vores mål at gennemføre flere investeringer i indeværende år 2021, og vi står klar med kapital og knowhow til både startups og etablerede virksomheder. Send os din case øverst på siden og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Læs også (fra AMA'en): Hvad tænder røde lamper når I får præsenteret en investeringsmulighed?

Læs også vores serie "A day in the life", der sætter spot på teamet

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev