Mød iværksætteren: Lasse Sanderhoff, SQM Ejendomme

4. september 2021Vores porteføljeselskab, SQM Ejendomme, investerer i og udvikler boligejendomme omkring Mariager, Hobro og Randers.

Det er blevet tid til at sætte spot på hovedpersonen bag ejendomsselskabet, Lasse Sanderhoff, så vi tog en snak for at blive klogere på, hvad der driver ham, og hvorfor hans store passion er at give sig i kast med nye ejendomsprojekter.

Hvad er det bedste og værste ved at være iværksætter?

- Først vil jeg sige, at jeg ikke ser mig selv som en klassisk iværksætter – jeg synes ikke, jeg på den måde forsøger at ”opfinde den dybe tallerken”. Vi arbejder med ejendomme i SQM Ejendomme, fordi jeg altid har syntes, ejendomme er vildt spændende og fascinerende. Helt fra barnsben har jeg villet arbejde med ejendomme, så det er da fedt at være lykkedes med det!

- Det bedste er friheden i det at være selvstændig. At kunne bruge energien dér, hvor vi kan skabe mest værdi og strukturere alt omkring det. Jeg kan også godt lide at have hånden på kogepladen, som er en integreret del af det at være iværksætter. Ikke fordi jeg er vild med risikoen, men fordi det tvinger dig til at tænke i løsninger og være proaktiv.

- Det værste kan være det samme, som det gode. Der er altid noget man lige mangler at lave. Jeg er ikke blevet selvstændig for at arbejde i døgndrift – og tror heller ikke på, at det er sundt. Jeg er sjældent rigtig offline, men trives i det. Er dog opmærksom på, at det er vigtigt at huske at koble af i ny og næ, og at det er okay at flytte nogle opgaver til dagen efter og pleje familielivet. Det er ikke sjovt, hvis man ikke har familien med på turen.

Hvad motiverer dig?

- Det motiverer mig at lykkes med ting, at nå nogle mål. Det, tror jeg, er en grundlæggende ting ved de fleste, der er selvstændige – man bliver nødt til at have sulten efter at opnå, ændre eller udvikle noget.

- Jeg har egentlig aldrig fungeret godt i rammer, som andre sætter – som det jo er på de fleste arbejdspladser. Jeg læste for mange år siden et citat; ”Build your own dreams or someone else will hire you to build theirs.” Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men jeg har taget det med mig og brugt det lidt som en huskekage for ikke at blive for magelig. Det er sgu sjovere at bygge på sin egen drøm end en andens – men det er helt sikkert, at du altid arbejder på en drøm eller vision – så hvorfor ikke din egen?

Hvordan kommer du på nye idéer?

- Jeg er utålmodig og nysgerrig af natur, så jeg finder mange cases ved at grave i forskellige ting – det kan fx være en ejendom, der er til salg på en vej, hvor jeg så undersøger, hvad der ellers er på vejen af muligheder. Et selskab, der sælger en ejendom, men som også har andre ejendomme, som måske i virkeligheden er mere interessante, og som vi så arbejder videre med.

Lasse Sanderhoff gennemgår et aktuelt ejendomsprojekt.

Den sværeste beslutning du nogensinde har truffet?

- Det var den første underskrift, da vi formelt underskrev aftalerne ved første handel. Jeg kan huske et ekstremt adrenalinsus og en kæmpe bølge af ”hvad har du gang i”-tanker. Det var det famøse point of no return – derfra er der kun én vej, og planen var klar. Det var vildt, fordi det havde været målet i mange år og så pludselig kunne se det hele lykkedes. Det lyder måske underligt, at det indtil nu har været den sværeste beslutning, men efter vi har været i gang i to år nu, føles det hele jo bare rigtigt.

Hvad er dit råd til unge, der overvejer at gå den selvstændige vej?

- Man skal ikke være selvstændig ”bare” for at være selvstændig, synes jeg. Jeg tror ikke, man tager skade af at have været en del af en arbejdsplads i nogle år. Prøve nogle forskellige ting af og blive udfordret – og uddannet – i ”systemet”. Men derfor kan man jo godt have en plan eller et mål for, hvor man vil hen. Planer er skide gode, men jeg er nok egentlig mere tilhænger af mål, indtil det er et specifikt projekt, man går i gang med. Mål er mere agile – man kan ændre vinkel, retning, tage en omvej osv. og stadig have målet for øje. Det er værre med planer – hvis man misser et punkt på planen, kan det let føles som om man fejler. Elsker Mike Tysons citat; ”Everyone has a plan until they get punched in the face” – for sådan er livet nogle gange, og rigtig tit med planer. De holder sjældent så lang tid ude i virkeligheden uden at de skal justeres.

- Og store drømme er rigtig fede, men man skal også huske, at indtil man tager action på det, er det stadig bare en drøm. Fokusér på at være en do’er i stedet for en dreamer, slutter Lasse Sanderhoff.

Hos Magnus Kjøller Holding er det en fornøjelse at følge med i SQM Ejendommes udvikling og de aktuelle ejendomsprojekter. Snart vil vi fortælle nærmere om et projekt, som har stået på det seneste års tid. Stay tuned.

Mød også andre iværksættere fra vores porteføljeselskaber herunder:

Læs mere om SQM Ejendomme

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev