Field trip: Verdens største solpark til 85 milliarder

24. marts 2021Som investeringsselskab er vi altid åbne over for at besøge spændende projekter og virksomheder med henblik på at indhente ny viden og inspiration samt udvide vores netværk.

Klimaforandringer stiller krav til vores evne til at finde innovative løsninger, der booster den grønne omstilling i hele verden. Vores team har senest været en tur i ørkenen, hvor DEWA (Dubai Electricity & Water Authority) i november 2020 åbnede deres nye innovationscenter i Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park til hvad der svarer til 85 milliarder kroner.Solparken er verdens største enkeltstående solenergi-projekt og når i 2030 en totalkapacitet på 5,000 MW, hvilket kan sammenlignes med den aktuelle vindmølleeffekt i Danmark. Desuden indeholder projektet verdens højeste solenergi-tårn på 262 meter. UAE er pioner inden for solenergi i Mellemøsten og har en målsætning om at køre på 75% ren energi i 2050.

Som ung nation, der fik sin første 2kW-generator i 1952, tager UAE store skridt. Til sammenligning fik Danmark allerede sit første elektricitetsværk i 1891.På verdensplan bidrager solenergi med fire procent af vores energiforbrug, men udbygningen af teknologien er i fremgang. Af alle energikilder forventes det, at solenergi vil stå for den største kapacitetsfremgang i de kommende år.Vi ser stor værdi i at have kontor i et internationalt miljø og i en region, hvor videnskab og teknologi blomstrer i disse år. På innovationscentret blev vi klogere på de mange tiltag inden for ren energi og bæredygtighed, der allerede er planlagt for fremtiden, og som investeringsselskab er vi åbne over for at gennemføre nye investeringer i grøn teknologi og innovation i de kommende år.

Har du en case, vi skal se nærmere på, gerne inden for bæredygtig teknologi, så send den til os her på siden.Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev