Magnus’ historie: De gamle dage

20. oktober 2021I denne artikelserie ser vi nærmere på Magnus Kjøllers personlige rejse. Fra iværksætter til investor - fra Allinge til Dubai.

Denne første del fokuserer på, hvordan iværksætterdrømmen tændes i maven på en ung bornholmer, der i en tidlig alder søger mod storbyen.

Vi tog en snak med Magnus om, hvordan det hele startede.

Lå det tidligt i kortene, at du skulle blive iværksætter?

- Man er et produkt af ens omgivelser, og som alt andet i livet tror jeg ikke på, man er født til noget specifikt. Jeg voksede op i Allinge på Bornholm, hvor jeg boede de første 15 år af mit liv.

- Jeg kommer fra en familie, hvor både min far og bedsteforældre var selvstændige. Derfor var det også naturligt for mig at fortsætte ned ad den sti. Min far har gennem årene drevet mange forskellige forretninger, hvor jeg også arbejdede som ung, fx et feriecenter, en grillbar og en flæskesværsfabrik.

- Som 15 årig var jeg eventyrlysten af natur, jeg fik en kæreste og flyttede til Aalborg. Forholdet var kortvarigt, men jeg var solgt på storbylivet i Aalborg, så jeg blev boende og nyder fortsat at komme tilbage til byen den dag i dag.Hvad driver dig til at starte dine første virksomheder?

- Jeg læste til datamatiker, men undervejs på studiet stiftede jeg forskellige virksomheder - nogle mere succesfulde end andre. Jeg solgte fx kondomer på abonnement, hvor man hver måned fik tilsendt en pakke. Det var en sjov forretning med ganske pæn profitmargin.

- Et andet startup-projekt var Hjertebanken.dk, som fik 80.000 brugere på relativ kort tid. Det fik så Viasat til at ringe, fordi de ønskede at få en reklame på siden, hvor jeg ville modtage et beløb, når nogen klikkede på banneret. Dealen blev indgået, og det var her, hele idéen til CM Network og Pointshop opstod.Som 27 årig har du så stiftet Pointshop med mere end 10 millioner brugere internationalt samt 30 ansatte. Hvad er dine overvejelser?

- Overskuddet begynder jeg at investere i andre spændende projekter for at sprede min risiko. Jeg var heldig og dygtig til ret hurtigt at fokusere på ejendomsinvestering. Det startede faktisk med, at jeg købte en lejlighed af en kammerat, og et par år senere havde jeg opbygget en portefølje på knap 200 lejemål, som jeg senere solgte for 223 millioner.

Hvorfor investerer du både i ejendomme og virksomheder?

- I 2012 begynder jeg for alvor at investere i andre virksomheder. Aalborg Pirates er en case, jeg husker tilbage på med glæde, da vi fik rebrandet klubben og skabt en fantastisk stemning til kampene. Siden dengang har jeg, og resten af teamet, investeret i mere end 50 virksomheder inden for en lang række forskellige brancher.

- Men modsat vores venture-investeringer, så giver ejendomme et stabilt løbende afkast med et mere forudsigeligt cashflow. Til min risikoprofil er det passende, at der altid er ejendomme at falde tilbage på. Derfor foretrækker jeg en 50/50 balance i vores portefølje.

Se også del 2 og 3:

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev