Alternativ EIFO investering

Kjøller kan ofte stille et bedre alternativ til EIFOs finansieringspakker.

Har du overvejet de potentielle konsekvenser ved at tage imod en investering fra EIFO? Læs med her og bliv klogere på hvorfor EIFO ikke altid er den bedste løsning.

Hvis du og din virksomhed overvejer et investeringstilbud fra EIFO (tidligere vækstfonden) bør I nøje overveje dette, da sådan et tilbud ofte kan skabe ulemper for din virksomhed på sigt.

Gennem de seneste 15 år har Kjøller oparbejdet erfaring fra mere end 50 forskellige virksomhedsinvesteringer. En ting, der ofte afholder os fra at investere, når startups henvender sig til os, er EIFOs kontraktvilkår.

Generelt kan en større investorgruppe være gavnlig for den individuelle investor, da virksomheden har større mulighed for at rejse kapital og har dermed bedre rammer for skalering. Desuden udvides sparringsnetværket og muligheden for synergieffekter.

Det er vores erfaring, at en investering fra EIFO kan hindre virksomheders fremtidige finansieringsmuligheder og dermed vækstpotentiale. Dette skyldes flere faktorer. For det første tager EIFO prioritet, som forhindrer investorer i at investere med konvertibel gæld, hvilket ultimativt vil afskrække flertallet af investorer. Desuden findes eksempler på, at EIFO tillader sig at ændre renten uden varsel og investerer med renter helt op til 15%. Kort sagt kan EIFO derfor være en hæmsko for din virksomheds fremtidige muligheder.

Det er derfor altid en god idé at afdække markedet og undersøge alternative investorer, såsom Kjøller, inden man går til forhandlingsbordet med EIFO.


Fordele ved at have Kjøller som investor:

  • Vi har hånden på kogepladen: Vi investerer vores egne penge, og det er derfor 100% i vores interesse at din virksomhed klarer sig godt. Af denne grund er vi også fleksible i vores tilgang og tilbyder rimelige finansieringspakker.

  • Vores omdømme er også vores succes: Vi står på mål for vores investeringer og derfor stiller vi heller ikke urimelige krav eller indsætter "poison pills" på bunden af kontrakten skrevet med småt.

  • Bred erfaring og ekspertise: Med mere end 50 investeringer og flere egne virksomheder bag os og har vi omfattende erfaring med at vækste virksomheder og kan sætte os ind i dine udfordringer og dermed bedre bistå med holistisk rådgivning. Derudover skaber vores store porteføljenetværk muligheder for spændende synergier og samarbejder.

Ansøg her

Selskabsoplysninger


Selskabets navn:

By/land:

Hjemmeside:Baggrund


Stadie:

Kort beskrivelse:

Uddybende beskrivelse:Økonomi


Søger (mimimum):

DKK

Søger (maksimum):

DKK

Ejerskab der tilbydes:

%


Kontaktoplysninger


Navn:

Email:

Jeg er:

Founder af selskabet
Co-founder af selskabet
Medejer i selskabet
Eneejer af selskabet
Medarbejder i selskabet
Investor i selskabet
Rådgiver for selskabet


Sprog:

Nyhedsbrev:

Tilmeld. Sendes 3-4 gange årligt når vi investerer, laver exits eller der sker andet spændende. Vi spammer ikke.

Betingelser:

Jeg accepterer betingelserne (påkrævet)

Ofte stillede spørgsmål

Med en investering fra Kjøller er der fuld gennemsigtighed på alle parametre. Vi ønsker det bedste for vores porteføljevirksomheder og står derfor også altid til rådighed med strategisk sparring. Med Kjøller som investor er det også hensigten at din virksomhed modtager et kvalitetsstempel som signalerer positivt udadtil til andre potentielle investorer hvilket kan blive relevant i senere investeringsrunder.
Med en investering fra Kjøller er det typisk hensigten at tage virksomheden skridtet videre og få skaleret operationerne. Kjøller har udover kapital et omfattende netværk og videnskapital blandt personalet hvorfor en investering fra Kjøller ikke kun kommer med kapital men også mange års erfaring.
Typisk små og mellemstore virksomheder, men det hænder også at der investeres i mere modne selskaber. Send din ansøgning og vi giver cases en seriøs overvejelse uanset størrelse!
Vi foretrækker at blive i vores porteføljeselskaber i en 5-6 års tid for dernæst at exite men varighed afhænger typisk af mange variable og kan derfor variere fra case til case.
Udover product, potential and people som er Kjøllers investeringssøjler så foretages der typisk en større due diligence proces i forbindelse med investeringer hvorfor det typisk forventes at virksomheden har styr på tallene og dokumentationen klar.
Vores interesser og erfaring spænder bredt hvorfor vores portefølje i udgangspunktet ikke er branchespecifik.