3 hurtige til teamet

19. juni 2023Vi modtager ikke blot mange spændende investeringscases fra iværksættere, men også mange gode spørgsmål fra vores følgere på de sociale medier og i særdeleshed på vores Instagram.

Nedenfor går vi traditionen tro i dybden med tre udvalgte spørgsmål, der både kommer lidt omkring hverdagen samt vores forretningsaktiviteter.

Hvad giver det Kjøller at deltage på så mange internationale events, som I gør?

- Vi arbejder løbende på at udvide vores investornetværk, etablere nye partnerskaber og skabe synlighed omkring vores investeringsforretning internationalt. Jeg vender altid hjem til kontoret med nye, vigtige bekendtskaber fra investeringsverdenen, så det har stor værdi, siger Malak Kerjie, Investment Manager i Kjøller.

- Konkret vil jeg nævne LEAP, verdens største Tech-event i Saudi Arabien, hvor jeg desuden fik et dybere indblik i landet, kulturen og deres måde at drive forretning på.

- Dubai er i sig selv et hub for innovation og iværksætteri. Det årlige FinTech Summit gjorde os fx klogere på, hvor FinTech bevæger sig hen og hvilke teknologiske trends, som andre investorer i Mellemøsten har fokus på. Bl.a. var det interessant at høre nærmere om deres indsigt i kunstig intelligens og Blockchain.

- Der er mange guldkorn at hente for os på disse events, som kan hjælpe os med at identificere nye investeringsmuligheder og forstå, hvad investorerne, vi samarbejder med, efterspørger, slutter Malak Kerjie.

Jens Christian og Søren på vej til Bahrain.

Hvordan holder I dampen oppe i sommerferien?

- Det er korrekt, at erhvervslivet i Dubai generelt er mere stille i juli-august, men omvendt er Danmark jo fortsat vores primære fokusområde, så vi holder på ingen måde sommerlukket, fortæller Søren Bay, Portfolio Manager.

- Jeg tror, vi alle har så meget skabertrang i os, at vi ikke kan lade være med at holde øje med indbakken, når den næste spændende case tikker ind - sommer eller ej.

- Men sommeren skal naturligvis også nydes, og alle i teamet plejer at rejse til Danmark og Europa, når varmen tager til i juli. Det er altid godt at besøge familier og venner derhjemme, når man trods alt er langt væk hjemmefra i det daglige.

- Dertil er sommeren i Danmark altid en god anledning til at netværke og mødes med vores partnere og stakeholdere på landjorden - til daglig er vores kommunikation meget digital, hvilket fungerer fint, men det er altid godt at sætte ansigt på folk, lyder det fra Søren Bay.

Søren på kontoret.

Hvad er jeres bedste råd til unge, der drømmer om at stifte deres egen virksomhed og finde en investor?

- Det er essentielt, at fundamentet er på plads. Med det mener jeg den finansielle del af det at drive virksomhed. Mange unge iværksættere oplever megen hovedpine, når de giver sig i kast med forretningen, inden de har styr på de grundlæggende elementer ved at drive en virksomhed, siger Jens Christian, Senior Legal Counsel.

- Men når det så er sagt, så spring ud i det! At slå sig løs som iværksætter svarer på mange måder til at asfaltere en vej imens man kører. Det er bare en god idé, at man ved, hvilken asfalt og maskiner der kræves, samt retningen, inden man går igang.

Magnus Kjøller uddyber:

- Fremlæg en interessant case med stort forretningspotentiale for de potentielle investorer, men vær realistisk og bak dine udmeldinger op med data. Er der “proof of concept” eller ej? De fleste investorer ved, at fremskrivninger ikke er garantier, og de skal baseres på rationelle og verificerbare antagelser.

- Der er konkurrence på markedet. Spørgsmålet er, hvorfor du er unik, og hvordan du adskiller dig fra konkurrenterne. Hvorfor er lige netop dit team, din forretningsgang, dit produkt og din service bedre end de andres? Det skal du vide, og det skal du kunne sælge udadtil helt konkret, lyder det fra Magnus Kjøller.

Søger du vækstkapital til din virksomhed, så er du velkommen til at sende din case til os her, og teamet vender tilbage hurtigst muligt.

Jens Christian og Magnus.

Læs mere om teamet

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev