Mød iværksætteren: Shivi Singh, ClearDekho

4. maj 2022I 2019 investerede vi i brillevirksomheden, ClearDekho, der de senere år er stormet frem med mere end 100 butiksåbninger i små og mellemstore byer i Indien.

Founder af ClearDekho, Shivi Singh, har netop besøgt vores kontor i Dubai, hvor han opdaterede teamet på den aktuelle status i virksomheden.

Global pandemi til trods, hvor særligt Indien har været hårdt ramt, melder ClearDekho om “det bedste år” i virksomhedens historie. Nu sigter man efter at åbne butik nummer 200 i nær fremtid.

Vi fik desuden lejlighed til at snakke med hovedpersonen, Shivi Singh, om iværksætterlivet, hvad der motiverer ham, og hvilke svære beslutninger han har truffet undervejs.

Hvad er de største faktorer, der hjælper dig til at blive succesfuld?

- 100% tro på mine idéer og en “never give up” attitude. Jeg er detaljeorienteret - noget som jeg mener er helt afgørende for at sikre, at også de små ting bliver håndteret korrekt af de forskellige teams, så vi performer efter bedste evne i hele organisationen.

Hvad er dine succesvaner?

- Jeg har nogle vaner, jeg følger, for at være så produktiv som muligt. Ingen mails og beskeder, når arbejdsdagen er omme, to do lister, kalenderbaseret styring af min dag og fokus på at løse et problem ad gangen. Jeg nyder også at spille volleyball og squash, når jeg har tid til at lade batterierne op.Hvad motiverer dig?

- Intet er bedre end et smil hos kunden, der får sine nye briller - det gør mig glad og motiverer mig til at arbejde endnu hårdere og levere mere. Jeg inspireres også af andre iværksættere, der løser konkrete problemer og gør en forskel for mennesker i verden. Det er fantastisk at se iværksættere, der på få år bygger og skalerer deres virksomheder, og hver gang tænker jeg; hvis de kan gøre det, så kan vi også.

Det bedste ved at være iværksætter?

- Flere ting: Holistisk læring, du er ikke tidsmæssigt bundet fast, frihed til at følge din egen passion. Det giver dig en helt særlig følelse af at opnå noget. Jeg vil kalde det en “opportunity of a lifetime” at være selvstændig, som alle burde gå efter.

Hvilke fejl har du begået på vejen?

- Mange - så som ikke at planlægge processen godt nok, når vi har skaleret forretningen. Vi fokuserede ikke nok på digitalisering i starten, så det betød, vi havde alt for mange manuelle processer og i sidste ende dårlig perfomance. Ustruktureret vækst uden at tage højde for de faldgruber, der følger med. Ikke nok fokus på træning af medarbejdere, hvilket fører til dårlige kundeoplevelser. Jeg har lært meget, og vi har forbedret os på det hele. Vi udvikler os stadig, i takt med vi bliver større.

Hvad er den sværeste beslutning, du har truffet?

- At forlade et godt job og gå ind i startup–verdenen uden nogen klarhed over, hvad der venter forude. Mit tidligere job var i en amerikansk organisation, og jeg havde stor glæde ved at kunne rejse verden rundt , men jeg tænker, jeg var sulten efter endnu mere.

Hvad er dit bedste råd til fremtidens iværksættere?

- Respekter tid og klø på for at nå dine drømme. Vær disciplineret i forhold til dit arbejde og forretningsetik - det er afgørende for at bygge et langtidsholdbart og bæredygtigt startup. Det er vigtigt at være stærk mentalt for at overkomme bump på vejen - tiderne vil altid ændre sig uanset hvad.

Læs mere om ClearDekho

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev