Vi bygger et nyt Bornholm ud for Skagens kyst (Aprilsnar)

1. april 2022Vi er glade for at kunne annoncere vores planer om at bygge et nyt Bornholm i halv størrelse ud for Skagens kyst.

Drømmen, der nu er en konkret vision, udspringer af Magnus Kjøllers tætte tilknytning til både Bornholm og Nordjylland. Planen er at replikere mange af de kendte vartegn fra det gamle Bornholm på den nye ø.

- Der kommer en mindre udgave af Hammershus, der gøres mere børnevenlig med både vandrutsjebaner og familielejligheder i fangetårnene. Desuden vil der blive opført adskillige røgerier, der bringer “sol over Gudhjem” til toppen af Danmark, siger Magnus Kjøller.

- I dag tager det omtrent otte timer i bil og båd at komme fra Skagen til det oprindelige Bornholm. Den rejsetid forkorter vi til en 15 minutters færgetur med en sejlende udgave af Sandormen, siger Magnus Kjøller.- Det er svært ikke at blive inspireret af de mange vilde projekter i Dubai, hvor jeg har boet i otte år. Men i Danmark er jeg født, og jeg elsker at komme hjem til både Bornholm og Skagen hvert år. Nu forbinder vi de to perler på ægte “Dubai-manér”, fortæller Magnus Kjøller.

Der er tale om et projekt i milliardstørrelsen, der forventes at stå færdigt medio 2026. Med det nye projekt øger Danmark sit landareal med 294 km2 og kystlinjen med 60 kilometer.

- Det bliver hårdt arbejde at nå i mål, men til gengæld bliver Danmarkskortet, hvor Bornholm klippes ud og placeret i hjørnet ud for Skagen, nu geografisk korrekt. Det er lidt sjovt, siger Magnus Kjøller.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at dette projekt ikke skal tage noget væk fra det nuværende Bornholm. Som investor, der har investeret i mere end 50 virksomheder, er min mavefornemmelse, at det vil sætte begge øer på verdenskortet og tiltrække endnu flere besøgende, siger Magnus Kjøller.

Samtidig giver det mulighed for at rykke det årlige Folkemøde til det nye Allinge hvert andet år. Mulighederne er mange.

Se hele indslaget om det nye Bornholm her

Se illustrationen herunder:Kontakt kan rettes til presseansvarlig, Frederik Thomsen: [email protected]

Pressefotos findes her

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev