Fokus på: Starten på et ejendomseventyr

4. februar 2022I vores artikelserie “Fokus på” ser vi nærmere på vores ejendomsforretning Kjøller Ejendomme A/S.

Vi tog en snak med Magnus Kjøller om, hvordan det hele startede for et årti siden, da han købte sin første lejlighed.

Hvordan kom du igang med at investere i ejendomme?

- Det startede tilbage omkring 2011, hvor en kammerat spurgte mig om hjælp. Han ønskede at sælge sin lejlighed i Aalborg, så han kunne flytte ind i et hus. Det sagde jeg ja til, og kort efter havde jeg min første lejer og så var jeg officielt igang på ejendomsfronten.

- Overskuddet fra mine egne første virksomheder og internetkoncepter gjorde det muligt for mig at investere i ejendomme og andre typer af virksomheder. Det passer godt til min risikoprofil, at kombinere ejendomme og ventures cirka 50/50.

Hvor hurtigt opbyggede du din portefølje af ejendomme?

- Min baggrund som iværksætter lærte mig, at det i høj grad handler om at skalere sin forretning, når man finder ud af, at noget fungerer. Magnus Kjøller Ejendomme A/S blev navnet på mit første ejendomsselskab, og få år senere var porteføljen på over 200 lejemål i Aalborg.

Hvilke ejendomme investerede du i?

- Jeg købte lejligheder og etageejendomme i Aalborg - i 2017 solgte jeg mit første selskab for at hjemtage en gevinst og fokusere på det, der i dag hedder Kjøller Ejendomme A/S, der primært fokuserer på nybyggeri.

Hvad var historien bag Kjøller Ejendomme A/S?

- Selskabet blev oprindeligt stiftet i 2015 som “Frost & Kjøller Ejendomme A/S” i et 50/50 samarbejde med min daværende partner Anne Mette Frost. Jeg var flyttet til Dubai, men ønskede fortsat at investere i boligudlejningsejendomme i Aalborg, så det var måden at gøre det på.

- Primo 2020 købte jeg min partners aktier og skiftede navnet til Kjøller Ejendomme A/S, som i dag er mit eget og også det eneste selskab, jeg ikke driver som et ejendomspartnerskab.

I januar 2022 kunne Kjøller Ejendomme A/S fejre 0% tomgang.

I dag ligger fokus på at udvikle boligområder som fx Marshalls Allé?

- Ja, vi fokuserer på investering i små- og mellemstore ejendomsprojekter. Vi startede med at købe mindre udlejningsejendomme centralt i Aalborg, men valgte efter nogle år at fokusere på nybyggede boligudlejningsejendomme i stedet.

- Sammen med andre aktører var vi med til at præge udviklingen af Marshalls Allé, som i dag er sin helt egen bydel med masser af liv. Tæt på både natur, by og infrastruktur, hvilket er helt essentielt. Det samme kan siges om Elektravej ved Gug - et område der blev præmieret af Aalborg Kommune i 2020.

Hvad er fremtidsplanerne?

- Vi ønsker at købe byggerunde - også uden for Aalborg - og investere en kvart milliard de kommende år. Vi tror meget på potentialet i oplandsbyerne, så længe der er nem tilkørsel til de større byer.

- Det vigtigste er, at kvaliteten er høj - uanset om der er tale om enkelte, renoverede lejligheder, hele ejendomme eller nybyggeri, siger Magnus Kjøller.

Læs med i næste artikel i serien “Fokus på”, hvor vi spørger Magnus Kjøller om de vigtigste erfaringer et årti med ejendomsinvesteringer.

Læs mere om Kjøller Ejendomme A/S

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev