Mød iværksætteren: Adam Ferati, LY Copenhagen

3. juni 2021Vores porteføljeselskab, LY Copenhagen, sælger modetøj til piger og kvinder i alderen 15-30 år. Vi har mødt Adam Ferati (til højre på billedet), der sammen med partner, Andreas Pedersen (til venstre), står bag virksomheden. De to herrer løber stærkt, og der er godt gang i forretningen, men heldigvis var der tid til en god, åben og ærlig snak med vores kommunikationsafdeling.

Hvordan ender to gutter i en "dameverden"?

- Jeg er selv opvokset i modebranchen, der altid har været min store passion. Både Andreas og jeg elsker en god udfordring, og derfor ender vi med at fokusere på dametøj frem for herretøj, som ville have været meget “lettere”, men også kedeligere, efter min mening. Jeg synes personligt, mulighederne er større i dameverdenen, hvor der hele tiden sker nye ting, så det er mere udfordrende at bygge en dameforretning.

- Modebranchen er en af de hårdeste brancher, hvor konkurrence og økonomi styres af de største - det vil vi lave om på med god service og personalepleje. Vi ønsker at behandle alle, som vi selv vil behandles - både kunder og personale.

Det bedste ved at være iværksætter?

- Man får mange slag i maven, men det bedste er, at at man kan styre alting selv og kæmpe for sit eget projekt. Jeg bliver meget sjældent tilfreds, men hvis der begås fejl, kan jeg kun pege fingre af mig selv.

- Jeg er opvokset i en familie, hvor vi fra en tidlig alder har lært at arbejde stenhårdt, og det er nok min største fordel som iværksætter i dag. Plus at jeg har gået til MMA, da jeg var yngre, så helt nem at knockoute er jeg ikke. Jeg tænker, det er den mentalitet, der skal til for at komme i mål med et iværksætter-projekt.

Det værste ved at være iværksætter?

- Det største minus ved at være iværksætter (og faktisk elske sit job) er, at det er svært at give slip på tankerne. Jeg prøver hver eneste dag at sige til mig selv: i dag skal jeg hjem og se en film eller ud med drengene for at spille bold, men det ender altid med noget arbejdsrelateret.

- Hvis jeg skal være ærlig, så havde jeg mange hårde nedture og dårlige prioriteringer i min ungdom, og jeg “mistede” lidt min families respekt, selvom de altid har været på min side og støttet mig.

- Gennem årene har jeg haft mange sjove oplevelser, men livet som iværksætter 24/7 kommer også med en pris. Det har kostet mig venner og mit forhold (heldigvis er jeg i dag forlovet med hende igen). Set udefra giver det mening, at der har været nogle knaster, for hvem gider være sammen med ham, som altid lige skal fikse noget andet?

- Jeg tror, det hele har gjort mig til den jeg er i dag. Da jeg startede Lovelystyle.dk (nu LY Copenhagen), følte jeg, det var min sidste chance for at bevise over for min familie, at jeg kunne skabe noget solidt på egen hånd.

Den sværeste beslutning du nogensinde har truffet?

- At gå all in! Når først jeg tager en beslutning, er der ingen vej tilbage. Så vil jeg lykkes for enhver pris. Held tror jeg ikke på! Er man ikke god nok, så er det ens egen skyld. Er du god nok, og går hele vejen med dit projekt, så kommer succesen naturligt.

- Ligesom i skolen; mange mener det er hårdt, men hvis du ikke yder, kan du ikke få 12. Går du all in, så er der ingenting, der er “hårdt” - det bliver en del af dig og bliver som en hobby, og hvem elsker ikke sin hobby? Professionelle fodboldspillere startede alle det samme sted: i skolegården fordi det var sjovt.

- Derudover var det en kæmpe beslutning at åbne butikken i Rosengårdcenteret i Odense, hvor vi indtænkte nye koncepter til forretningen - fx LY Coffee. Det var også vores første investering i en syvcifret størrelse, men det var godt vi gjorde det!

Tips til unge, der overvejer at starte virksomhed?

- Man bliver ikke millionær på et år, og man skal være glad, hvis man kan trække løn inden for de første tre år. Det er ikke så let, som det kan se ud på Instagram! Det er hårdt arbejde, der kræver, du går ALL IN og smider den tryghedsfølelse, som mange unge i dag har med hjemmefra eller fra skolen.

- Du kan ikke starte noget op uden risiko, og du kan ikke rejse verden rundt med vennerne samtidig med, du skal bruge tid på dit startup - også mere end 37 timer, hvis du vil indhente dine konkurrenter på markedet. Er du klar til at gå all in, så er det bare igang!

- Erfaring kommer med tiden, og du må meget gerne fejle - jo mere du fejler, jo mere lærer du. Du skal bare ikke begå den samme fejl to gange.

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev