Mød iværksætteren: Mike Vestergaard, DIGURA

26. januar 2021Som noget nyt vil Magnus Kjøller Holding løbende sætte spot på de personligheder, der står bag vores porteføljeselskber. Det kræver mod og viljestyrke at starte egen virksomhed og tage springet, så sult, drive og evnen til at eksekvere er nogle af de vigtigste parametre for os, når vi vurderer personerne bag de cases, vi modtager.

I 2019 investerede Magnus Kjøller Holding i DIGURA, og vi lavede desuden en follow-up investering i 2020. DIGURA er et Legal Tech-startup, med et både ungt og kompetent team, som fører sager for lejere, der har problemer med deres udlejer.

En af ildsjælene bag virksomheden, Mike Vestergaard, CEO og Co-Founder, giver her et indblik i livet som iværksætter, hvad der motiverer ham og de fremtidige planer for DIGURA.

Hvordan kom I på idéen med DIGURA?

- Før DIGURA startede Mads og jeg Lejerens Frie Retshjælp, som var specialiseret i lejeret (men med gratis rådgivning). Her oplevede vi en enorm efterspørgsel, hvor vi gik fra at være to personer til at være 48 personer fordelt på tre afdelinger de første 12 måneder. Vi blev ved med at ramme ind i et strukturelt problem: Vi kunne kun rådgive lejerne, men ikke tage dialogen eller repræsentere lejeren overfor udlejer, Huslejenævnet eller Boligretten, fordi det var en retshjælp og frivilligt arbejde. Det var det behov, som skabte DIGURA og er fundamentet bag det – efterspørgsel fra lejere.

Hvor vigtigt er det have et velfungerende team?

- Det betyder alt. I starten afhænger ens succes meget af founders arbejdsindsats og mange hårde timer, fordi der bare skal knokles. Det skal der også den dag i dag, men problemet er bare, at mængden af opgaver ikke længere er founder-venlig. Det er nødt til at blive uddelegeret til ens team. Jeg vil dog sige, at vi fra start til den dag i dag har været meget heldige med vores team – på de enkelte opgaver er de faktisk dygtigere end founder-teamet, og det har skabt meget af vores vækst.

Hvilke negative aspekter er der ved livet som iværksætter?

- For mig er det ikke så meget det at give afkald på noget (selvom der er meget her), der er negativt, simpelthen fordi folk omkring mig altid har været vant til, at jeg har arbejdet meget og fokuseret på det, og derfor er det blevet respekteret meget. Men for mig er det mere et spørgsmål om, at man aldrig er tilfreds – at lige meget hvor meget man vækster, hvor høj ens winrate er, eller andre fede resultater, så er man altid på jagt efter noget mere. Jeg kan sagtens hvile i det nu, fordi man er så sulten efter mere, men på lang tid skal man også lære at nyde tilstanden og det man er i.

Hvad er de bedste aspekter ved at være iværksætter?

- At skabe. For mig personligt er penge ikke så altafgørende, men det er vækst. For mig er der ikke noget bedre end at vækste. Om det så er på det personlige niveau, på virksomhedsniveau eller ens toplinje – det er ikke hvad der vækstes, der betyder noget, men det, at man kan vækste. Og der kan jeg ikke se nogen bedre position end at være iværksætter til at skabe, ændre og vækste på daglig basis – syv dage om ugen.

Hvad er dit bedste råd til unge iværksættere, der er bange for at tage springet?

- To punkter: 1) At sætte handling bag ord. Som iværksætter bliver du tvunget til det – at handle, at knokle og at yde. Efter min mening er der for mange, der snakker og har gode intentioner, men der følger sjældent handling med. Det er handling, der definerer, om du bliver til noget.

2) Vær velforberedt. Der er ikke noget bedre end at opleve folk, der er velforberedte her i livet – det er en måde, hvorpå du altid har en fordel (lige meget om det er til et møde, i forhold til dine konkurrenter eller noget tredje).

Hvad er DIGURAs fremtidsplaner?

- På den korte bane er det fortsat vækst, der er på boardet, således at vi kan komme ud og hjælpe flest mulige lejere i hele Danmark – allerede nu dækker vi geografisk hele landet. Men vi har simpelthen så meget at byde på og har så fantastisk et team, som brænder for at hjælpe folk, og det synes jeg, at alle lejere bør opleve. Det kræver vækst og ”fuld damp” den kommende tid, slutter Mike Vestergaard.

DIGURA har siden vores investering fået nye kontorer, nået +20 medarbejdere, +2500 medlemmer/klienter og repræsenteret lejere i alle landets regioner.

Mike Vestergaard er i øvrigt blevet udvalgt til at være en del af Aalborg Kommunes nye iværksætterråd. Stort tillykke herfra.

Se video fra DIGURAs nye hovedkvarter i Aalborg C

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev