A day in the life: Esben Bach, Portfolio Manager

22. januar 2021Mød vores Portfolio Manager, Esben Bach, der oprindeligt kommer fra Thy, men har boet og arbejdet i Dubai de seneste otte år. Esben er humanistisk uddannet fra Aalborg Universitet og har kompetencer inden for ledelse, driftsoptimering og konceptudvikling.

Til daglig bor Esben i Dubai-forstaden Al Furjan med sin kone Angelah og deres søn Lukas på to år. Det er et familie- og børnevenligt kvarter, der ligger lidt på afstand af de mere travle dele af Dubai, men med god infrastruktur, så det tager ikke mere end ti minutter at køre til vores kontor i Jumeirah Lakes Towers.

Esben og junior klar til en ny dag.

Hver morgen kører Esben sønnen i børnehave, så han er oftest første mand på kontoret, inden resten af teamet møder ind. I Dubai er de gængse office hours i udgangspunktet 9-17, men tidsforskellen i forhold til Danmark er aktuelt tre timer, og weekenden i De Forendede Arabiske Emirater ligger fredag og lørdag, så teamet i Magnus Kjøller Holding arbejder fleksibelt og står generelt til rådighed for porteføljen, når det kræves.

Esben scouter, sammen med resten af teamet, løbende efter nye potentielle investeringer, og han sidder med ansvaret for at vurdere de investeringscases, vi modtager via hjemmesiden. Det indebærer alt fra at gennemlæse tilsendte pitch decks til at have de indledende møder med virksomheder.

Sidste år modtog vi mange hundrede cases i alt, hvilket førte til, at vi investerede i seks nye virksomheder og gennemførte to follow-up-investeringer.

En vigtig opgave for Esben, som Portfolio Manager, er at varetage dialogen med vores portefølje. Det gælder i venture-regi, hvor han følger udviklingen og bidrager med sparring til de B2B og B2C-virksomheder, vi har ejerandele i. Desuden har vi med Kjøller Ejendomme A/S en række samarbejdspartnere, der varetager de praktiske ting i forbindelse med udlejning af boliger, vedligeholdelse og viceværtservice. Derfor er Esben i dialog med disse hver uge på enten video- eller telefonmøde.

Teamet til business lunch på The Pointe med Atlantis i baggrunden.

Det er en fast tradition, at teamet i Magnus Kjøller Holding hver uge spiser frokost sammen et sted ude i byen. Ansvaret for at finde det ugentlige spisested går på skift, så hver uge handler det om at finde den bedste "Business Lunch-deal". Der er altid lidt pres på den ansvarlige kollega - på den gode måde.

Denne dag er vi samlet på The Pointe, som er et hyggeligt område med restauranter og caféer på den yderste del af Palm Jumeirah, den menneskeskabte palme-ø. Magnus Kjøller er fotografen, så han mangler på billedet, der ellers tæller alle kontorets danske medarbejdere samt udsigt til det ikoniske Atlantis-hotel. Vores ugentlige Business Lunch er et højdepunkt i kalenderen - og særligt om vinteren, når vejret er til, at man kan spise ude i den friske luft.

Esben i vores køkken.

Kaffe skal der til! Efter en god frokost er arbejdsdagen ikke slut endnu for vores Portfolio Manager, der skal forberede det ugentlige driftsmøde med Magnus. Esben styrer mange elementer af den daglige administration og generelle virksomhedsdrift, der indebærer udbetaling af løn, fakturaer, håndtering af ferier mm.

På driftsmødet skal der bl.a. snakkes om potentielle forbedringer for teamet på kontoret. Det handler hele tiden om at sikre effektiviteten og tilfredsheden, da vi i 2020 også voksede med to nye medarbejdere på kontoret.

Efter en dag med nye investeringscases, dialog med porteføljeselskaber, driftsmøde og Business Lunch på menuen, og inden turen går mod hjemmet Al Furjan, tager Esben med kollega Jens Christian i fitness, der ligger fem minutter fra kontoret. Sådan ser en dag ud for vores Portfolio Manager.

Læs også vores andre udgaver af “A day in the life”, der sætter spot på teamet:

Læs mere om teamet

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev