3 hurtige til teamet

31. august 2022Vores følgere på Instagram har igen stillet en række gode spørgsmål til vores team på kontoret i Dubai. Vi besvarer vanen tro tre udvalgte spørgsmål, der både kommer omkring hverdagen i Dubai samt vores forretningsaktiviteter.

Hvor tit er I i kontakt med founders fra de virksomheder, I har investeret i?

- Vi er i kontakt med vores porteføljeselskaber løbende, men med mere end 30 selskaber er der tidspunkter, hvor nogle selskaber kræver mere opmærksomhed end andre. Derfor har vi ikke opsat faste møderutiner, men tager det løbende i dialog med alle founders, siger Legal Counsel i Kjøller, Jens Christian Thordal Poulsen.

Jens Christian og Søren på vej til Bahrain.

- Vi følger selskaberne via vores KPITracker-system, som giver os et effektivt og hurtigt indblik i maskinrummet, således vi altid har viden om, hvordan selskaberne udvikler sig. Med mere end 30 aktive porteføljeselskaber er der naturlige synergier mellem founders af vores porteføljeselskaber, hvilket gør, at de kan drage nytte på tværs af selskaberne. Det gør også, at vi kan overlevere og dele viden mellem selskaberne og at flere af selskaberne kan handle sammen, siger Jens Christian.

- Et nyligt eksempel på dette er Nordic Nutrition, som snart skal distribuere The Plant Eras produkter i Mellemøsten. På den måde får vi indirekte kontakt med founders fra de forskellige selskaber, som overleverer nyheder om deres samarbejde til os løbende, siger Jens Christian.

Hvordan ser en typisk dag ud på Kjøller-kontoret?

- Jeg møder typisk ind på kontoret mellem kl. 8 og 8.30 og grundet tidsforskellen mellem Danmark og Dubai, så benytter jeg ofte den første time til at forberede mig på dagens program. Dette består ofte af både opfølgningspunkter fra dagen forinden samt afholdelse af møder med vores eksisterende porteføljeselskaber samt nye potentielle investeringsemner, fortæller Søren Bay, Portfolio Manager.

Søren på kontoret.

- Møderne med vores porteføljeselskaber kan vedrøre både generelle statusmøder, langsigtede strategiske planer, men i den grad også situationer, hvor founders ønsker rådgivning til at løse aktuelle udfordringer, siger Søren Bay.

- Dertil vil der i løbet af dagen often også blive afholdt møder i regi af vores ejendomsportefølje eller ejendomspartnerskaber, som også udgør en central del af vores forretning. Her kan bl.a. være tale om generelle driftsmæssige opgaver, men i den grad også nye potentielle opkøb som vi eller vores ejendomspartnere står overfor.

- Sidst på dagen samler jeg op på dagens møder samt skaber mig et overblik over den næstkommende dag, siger Søren Bay.

Hvad er jeres succesvaner?

- Personligt forsøger jeg at have en sund og aktiv livsstil uden for "office hours". I Dubai har vi en klar overvægt af expats, der flytter til byen fra hele verden, så man føler, alle er i samme båd, og folk er generelt målrettede, ambitiøse og aktive. Der er rig mulighed for at dyrke sport, og jeg tager gerne en tenniskamp med min kollega Søren, der dog er i lidt for god form. Men det er vigtigt at holde kroppen fit og hjernen skarp, siger Frederik Thomsen, Marketing Manager.

Teamet fik lejlighed til at hilse på Roger Federer, da vi var til business lunch et sted i Dubai.

- På kontoret vil jeg fremhæve vores interne møder, hvor vi sammen sikrer, at vi når vores ugentlige "action points" og sætter os nye mål både på kort og lang sigt. Særligt i Marketing-afdelingen er det vigtigt at brainstorme løbende på, hvordan vi skaber synlighed og omtale for Kjøller, så flere iværksættere i sidste ende sender deres cases til os, siger Frederik Thomsen, Marketing Manager.

- Aktuelt modtager vi i omegnen af 500 cases årligt, hvilket er flot, men vi går benhårdt efter at modtage 1000 cases om året. Skal vi lykkes med det, skal vi hele tiden tænke nyt og kommunikere tydeligt omkring, hvordan vi skaber værdi for vores porteføljevirksomheder - at en investering fra Kjøller bliver en ressource på flere niveauer ud over det finansielle, siger Frederik Thomsen.

Magnus og Jens Christian.

Læs tidligere svar på jeres spørgsmål

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev
t>