3 hurtige til teamet

26. maj 2022Vores følgere på Instagram har stillet spørgsmål til vores team på kontoret i Dubai. Vi takker for nysgerrigheden, og nedenfor vil vi efter bedste evne besvare tre udvalgte spørgsmål, der både kommer omkring hverdagen i Dubai samt vores forretningsaktiviteter.

Hvordan er livet i Dubai uden for kontoret?

- Det er ingen hemmelighed, at Dubai er kendt for sit meget behagelige klima (til tider for varmt - over sommeren), hvilket tillader ugentlige pool- og strandbesøg - en mulighed som jeg i den grad nyder og benytter mig af. Det konsistente klima betyder også, at det er muligt at dyrke sport udendørs det meste af året. Her er det især padel, som jeg nyder at bruge min fritid på, siger Søren Bay, Portfolio Manager i Kjøller.

- Dertil byder Dubai også på et meget internationalt miljø med en høj koncentration af expats, hvilket betyder, at det er muligt at møde en masse interessante mennesker med forskellige baggrunde og livssyn. Det er ikke bare spændende og lærerigt at stifte bekendtskab med en masse forskellige kulturer, men jeg tror også, at det i den grad er sundt at få et nuanceret billede af, hvor mange måder livet kan leves på, siger Søren Bay.

Legal Counsel i Kjøller, Jens Christian Thordal Poulsen, tilføjer:

- Fantastisk! Dubai er en by med højt til loftet og masser af muligheder hver eneste dag, hvis bare man har et åbent sind. Dubai er en smeltedigel hvor skel på tværs af kulturer brydes ned, uden at respekten for kulturerne også brydes. Det synes jeg er fantastisk - på den måde er hverdagen i Dubai meget lærerig og der går næsten ikke et minut uden ens forretningssans er i spil på én eller anden måde, når man omringer sig med ambitiøse mennesker.

- En ting, som jeg synes er værd at huske på er, at 91% af alle beboere i Dubai er tilflyttere - det vil sige, 91% af alle beboere har på et eller andet tidspunkt stået i lufthavnen - med deres kufferter - ligesom dig selv. Man er opfostret i byen med samme vinder-mentalitet, og alle har løbet en risiko. Det mærker man, og den mentalitet gennemsyrer samfundet, siger Jens Christian.

Søren (tv.) og Jens Christian (th.) på kontoret.

Hvad motiverer jer?

- Når man bygger gode og sunde virksomheder øger man ligeledes sin finansielle kapabilitet. Den kombination er fantastisk og en stærk motivator for mig - med øget finansiel kapabilitet kan man bygge større og bedre virksomheder. Man øger sin kontaktflade i takt med at ens finansielle kapabilitet åbner større og flere muligheder. Det gør, at der hele tiden er noget nyt, større, bedre og sjovere at løbe efter - og for mig er det essentielt, at der er er kontinuerlig fremgang i alt hvad jeg foretager mig. At de mål jeg sætter nås, og at jeg er på forkant med nye mål hele tiden, siger Jens Christian.

Søren Bay tilføjer:

- I det store billede er jeg i høj grad drevet af at skabe værdi og glæde blandt mennesker. I vores venture division motiverer det mig utroligt meget at kunne være med til at hjælpe vores hårdtarbejdende porteføljeselskaber med at opbygge sunde forretninger som bidrager til at revolutionere verdensbilledet og skabe flere arbejdspladser til gavn for hele samfundet - for mit vedkommende vil dette hovedsageligt udmunde sig i strategisk- og finansiel rådgivning. I vores ejendomsdivision sætter jeg stor pris på at drifte og investere i ejendomme til gavn for vores lejere og deres behov - uden tilfredse lejere er der ingen forretning. Det er i virkeligheden meget simpelt, siger Søren Bay.

Søren Bay, Portfolio Manager i Kjøller siden 2021.

Hvad er jeres bedste råd til fremtidens iværksættere?

- Det bedste råd jeg kan give nuværende og fremtidige entreprenører er at arbejde med noget som man er utrolig passioneret omkring - dels fordi det at drive et start-up kræver utrolig mange timer ved skrivebordet, men samtidig også fordi at det er passionen, der i høj grad driver den langsigtede værdi.

- Dertil er "just do it" også et meget velkendt fænomen i vores verden. Hvorom jeg er meget enig i dette udtryk, så mener jeg, at det er vigtigt ikke at underminere vigtigheden af en struktureret og detaljeret forretningsplan. Dette omfatter ikke blot det at have en skarp plan for, hvordan virksomheden skaber værdi for sine kunder i dag og i fremtiden, men samtidig også sikre sig at at unit-economics hænger sammen samt den øvrige økonomi i sin helhed, siger Søren Bay.

- Sørg for at have dit fundament på plads. Den finansielle del af at drive virksomhed er helt essentiel for dens succes. Sørg for at lære om de grundlæggende elementer ved at drive en virksomhed inden du springer ud i det. Det tror jeg kan spare mange (særligt unge) iværksættere for megen hovedpine. Udover det, så spring ud i det! At være iværksætter er på mange måder som at asfaltere en vej imens man kører. Men det er en god idé, at man ved, hvilken asfalt og maskiner man skal bruge, samt retningen inden man går igang, slutter Jens Christian.

Jens Christian, Legal Counsel i Kjøller siden 2018.

Læs mere om teamet

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev